Megnyílt "A gyepek titkai II." fotókiállítás

Megnyílt "A gyepek titkai II." fotókiállítás

2022. március 31-én megnyílt "A gyepek titkai II." fotópályázat legjobb 30 képéből összeállított tárlat. A kiállítás célja, hogy a gyepes élőhelyek különleges állatvilágát közelebb hozza az érdeklődőkhöz. A budapesti debütálás után - április végén - országjáró útra indul.

 

Március utolsó napján, ünnepélyes keretek között megnyílt a GRASSLAND-HU LIFE integrált projekt által meghirdetett fotópályázat legjobb képeiből "A gyepek titkai II." című kiállítás.
A legjobb 30 kép kiválasztásának alapját a szakmai zsűri pontszámai adták, akik 1165 db képet tekintettek meg. (Összehasonlításképp 2020-ban 603 kép érkezett a pályázatra.)

2021-ben a gyepes élőhelyek gerinctelen állatfajai voltak a pályázat kiemelt témája.
A TOP30 kép itt tekinthető meg: http://www.grasslandlifeip.hu/node/157 

A tárlat 2022. április 24-ig látogatható a Herman Ottó Konferencia Központban (cím: 1223 Budapest, Nagytétényi út 190.), 09.00-16.00 között.
Kérjük, hogy látogatási szándékát előzetesen jelezze a grassland [at] hoi.hu e-mail címen, vagy a +36 30 343 5394-es telefonszámon, hogy a bejutása biztosított legyen (az épületbe csak kártyával lehet bejutni). 

Április végétől a tárlat országjáró útra indul, a GRASSLAND-HU LIFE IP partnereinél, a hazai nemzeti parkok látogatóközpontjaiban lesznek megtekinthetők a képek.

Arról, hogy éppen merre jár a vándorkiállítás, folyamatos tájékoztatást nyújunk weboldalunkon és Facebook oldalunkon is.

 

"A gyepek titkai" fotópályázatot 2022 júniusában ismét meghirdetjük - immáron harmadik alkalommal - , melynek témája idén is a gyepes élőhelyek értékeinek, élővilágának bemutatása lesz - a fényképezőgép lencséjén keresztül!