A gyepek titkai - Fotópályázat

A gyepek titkai - Fotópályázat

A Grassland-HU LIFE integrált projekt keretében a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei fotópályázatot hirdetnek, amelynek célja a gyepes élőhelyek értékeinek, jellemző növény- és állatfajainak bemutatása, népszerűsítése, és ezen keresztül a figyelem felhívása védelmük, megőrzésük fontosságára. 

 

A hagyományteremtő céllal induló fotópályázat első témája a gyepes élőhelyek NÖVÉNYFAJAINAK bemutatása.
A fotópályázat Magyarország első természetvédelmi LIFE integrált projektje, a Grassland-HU keretében valósul meg. 
Szervezője a projekt koordináló kedvezményezettje, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes személy, amatőr és hivatásos fotós, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát (kivételt képeznek a Grassland-HU projekt kedvezményezettjei, illetve a szervezésben vagy lebonyolításban közreműködő természetes személyek).
 

Technikai feltételek

Egy pályázó legfeljebb 5 db, saját maga által készített digitális fényképpel nevezhet, amelyeknek teljes felhasználási jogával rendelkezik.
A képeket JPEG formátumban - beágyazott Adobe RGB színprofillal kérjük feltölteni a pályázati felületen. 
Felbontás: hosszabbik oldal min. 2500px (széles panoráma kép esetén hosszabbik oldal min. 3500px). (Az eredeti kép legalább 5, maximum 10 mpx-es lehet) 
A pályázónak a fotók mellé rövid leírást kell mellékelni, amely tartalmazza a képek sorszámát, a faj nevét (ha ismert), a készítés időpontját és helyszínét, valamint a pályázó nevét, postacímét és e-mail címét. 

 

Jelentkezés

A pályázatra jelentkezni és a fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehet: www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat   

Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 14. 24:00

 

Eredményhirdetés és vándorkiállítás

Az 1-3. helyezettről a zsűri, míg a közönségdíjról az augusztusban, a Facebook-on indított szavazás dönt majd. 
Az ünnepélyes eredményhirdetés szeptember elején lesz.

Ezt követően a zsűri által legjobbnak tartott 30 alkotásból vándorkiállítást indítunk, amelynek állomásai a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyei, látogatóközpontjai lesznek. Ezáltal a képek országszerte elérhetővé válnak minden érdeklődő számára. 

A pályázaton a részvétel ingyenes.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a pályázati kiírást, amely ITT érhető el.

Bővebb információ: grasslandfoto [at] hoi.hu

 

Jó munkát kívánunk!