A gyepek titkai II. fotópályázat győztes képei

A gyepek titkai II. fotópályázat győztes képei

A Grassland-HU LIFE integrált projekt által meghirdetett "A gyepek titkai II." fotópályázatra amatőr és profi fotósok küldhették be képeiket, melyeken a gyepes élőhelyek gerinctelen állatfajai szerepelnek. Idén összesen 1165 db képet neveztek alkotóik, ami a tavalyi mennyiség közel duplája. 

 

A járványhelyzet miatt az ünnepélyes díjátadóról le kellett mondanunk és a zsűri által legjobbnak ítélt 30 db képből készült fotókiállítás megnyitóját is 2022 elejére kellett áttolnunk.

Ugyanakkor a győztesek kiértesítése megtörtént, ezért úgy döntöttük, hogy a nagy nyilvánosság előtt is kihirdetjük az eredményeket, hiszen mind az alkotók, mind a csodálatos képek megérdemlik, hogy megismerjék őket, ezzel is hirdetve a gyepeken élő fajok szépségét és értékét!
 

A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen a több mint 1000 kép áttekintése és pontozása komoly munkát és időráfordítást igényelt tőlük, amit ezúton is hálásan köszönünk nekik!

A zsűri tagjai:

- Potyó Imre természetfotós,
- Szekeres János természetfotós,
- Dukát Zsófia, az Agrárminisztérium Nemzeti Parki és Tájvédelmi főosztályának vezetője,
- Füredi Kornél, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese voltak.

 

A dobogós alkotók és képeik

1. helyezett:
Jakab Tibor: Szuper gyorsulás

Szuper gyorsulás

 

2. helyezett és Közönségdíj:
Káldi József: Integetés

Integetés

 

3. helyezett:
Halmos Endre: Párban

Párban

 

A TOP 30, azaz a kiállítás képei a Galériában tekinthetők meg!

Gratulálunk az alkotóknak, név szerint:
Jakab Tibor, Káldi József, Halmos Endre, Koncz-Bisztricz Tamás, Kocsis Ferenc, Szűcs Boldizsár, Pribéli Levente, Nemes András, Kaszás Norbert, Horváth András, Gyoroki László, Filipinyi Judit, Fekete András, Eipl Roland, Dudás Natália, Dr. Székelyné Opre Mária, Dr. Gyurkovics Henrik, Bodnár Tamás, Bekő Tamás

Amint a járványhelyzet lehetővé teszi, a kiállításmegnyitót megtartjuk, melynek a budapesti Herman Ottó Konferencia Központ ad majd otthont. Ezt követően a tárlat országjáró útjára indul, a hazai nemzeti parki látogatóközpontok látják vendégül.

"A gyepek titkai III." fotópályázatot 2022 júniusában újra meghirdetjük, új témával a fókuszában, várhatóan 2 kategóriában (amatőr és profi). A célunk változatlan: a hazai gyepes élőhelyek ismertségének növelése, értékeinek, különleges állat- és növényvilágának népszerűsítése - a képek segítségével - a lakosság körében.

 

Köszönjük a Grassland-HU LIFE integrált projekt partnereinek és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.-nek a fotópályázat megvalósításában nyújtott segítséget!