Gyepvédelmi Tanácsadó Szolgálat

Gyepeink megőrzéséért dolgozunk - Félidejéhez érkezett a GRASSLAND-HU LIFE IP projekt a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Szerző: 2022. 05. 30. 12:36

Félidejénél jár a 2019-ben kezdődött, nyolc évig tartó LIFE IP GRASSLAND-HU országos lefedettségű projekt, amelynek megvalósításában a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is aktív szerepet játszik. A 14 partner együttműködésével, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásával futó integrált projekt célja a pannon gyepek és a kapcsolódó élőhelyek, a gyepekhez kötődő természeti értékek hosszú távú megőrzése, természetvédelmi helyzetének javítása. Az eddig eltelt időszak első fázisa az előkészítésről, a jelenlegi, második fázisa pedig már a vállalt feladatok, akciók végrehajtásáról szól.

Félidejéhez érkezett a GRASSLAND-HU LIFE IP - Bükki Nemzeti Park Igazgatóság

Szerző: 2022. 05. 19. 15:26

A nyolc éves időtartamú GRASSLAND-HU LIFE integrált projekt félidejéhez érkezett!
A projekt célja a gyepes élőhelyek és a hozzájuk kötődő fajok természetvédelmi helyzetének javítása, valamint ezek hosszú távú megőrzése. Az eddig eltelt időszak első fázisa az előkészítésről, a második fázisa pedig már a vállalt feladatok, akciók megvalósításáról szól. A projekt feléhez érve, az eddig elért eredményeinkről, előrehaladásunkról szeretnénk beszámolni.

Ez történt a Hortobágyon - Félidejéhez érkezett a GRASSLAND-HU LIFE IP!

Szerző: 2022. 04. 14. 11:08

Túl vagyunk ÉLETÜNK felén – a LIFE integrált projekt tekintetében legalábbis mindenképpen. A pannon gyepek és kapcsolódó élőhelyek hosszú távú megőrzését célul kitűző GRASSLAND-HU integrált projekt kapcsán a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság (HNPI) is számot vet azzal, hogy a működési területén kijelölt projekthelyszíneken és a kapcsolódó tevékenységek vonatkozásában mit tett le eddig az asztalra.